Дигиталне иконе

Из света информационих технологија

Како се дигитализацијом у области образовања долази до бољег квалитета образовних процеса и како да помогнемо младима да се, уз примену нових технологија, укључе у унапређивање својих заједница? О овим темама дискутовало се на панелу посвећеном савременим методама образовања у оквиру конференције Recap, а нама о овој и другим темама данас говори Сања Зрнић, из KiDSHUB-a, учесница конференције.

Поводом сутрашњег обележавања 15 година од успостављања институције Повереника у Србији, са Златком Петровићем, помоћником генералног секретара у Сектору за надзор, разговарамо о томе шта је урађено за ових 15 година у области технологија и дигиталног окружења.

У другом делу емисије Анита Јовић, оснивач заједнице AI Serbia, причаће нам о томе како вештачка интелигенција утиче на свет око нас. Ово је била тема догађаја Met Geek night, који је одржан синоћ на Универзитету Метрополитан у Београду.

Уредница и водитељка: др Тамара Вученовић   

број коментара 0 Пошаљи коментар
Дигиталне иконе Дигиталне иконе

Аутор:
Тамара Вученовић

Емисија Дигиталне иконе покренута je 2002. године, а емитује се сваког уторка на таласима Радио Београда 2 од 9 до 10 сати. [ детаљније ]