Чекајући ветар

Еколошки магазин

Требало је да банка ради до деветнаест часова, али је затворена три сата раније. Запослени нису хтели да чују оне који протестују зато што банке дају кредите за изградњу мини хидроелектрана. Али чули су и послали поруку да они нису адреса проблема. Истина, има адреса и пре њих, али ако одобраваш кредит неком ко је ставио хипотеку на реку - мало је вероватно да не схваташ у чему је проблем.

Студенти шумарства спремају се за струку и тако што добровољно пошумљавају по Србији, чисте корита река и поправљају поломљене путоказе. И није обавезно да због тога заврше у медијима - било би лепо, али не мора. Али, што баш да их се дочепају таблоиди, за њих афирмативно није интересантно? Шта раде и коме су се замерили - гост емисије је Никола Поповић, студент-продекан Шумарског факултета Универзитета у Београду.

Србија троши чак три до четири пута више енергије од земаља Западне Европе, показало је истраживање које је спровела Београдска отворена школа. Једна од директних последица нерационалног трошења енергије је и презадуженост градова и општина. Могуће решење проблема је увођење система енергетског менаџмента у свим локалним самоуправама. Чућете Огњана Пантића и Ану Радојевић.

У Галерији Природњачког музеја отворена је изложба "Оком природњака". Седморо фотографа представило је по десет изузетних ауторских фотографија које садрже најскривеније и тешко ухватљиве детаље природе Србије.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.  

број коментара 0 Пошаљи коментар
Чекајући ветар Чекајући ветар

Аутор:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]