Позитивна трема

Разговор са перкусионистом Александром Радуловићем.

Активан је у готово свим музичким жанровима. Већ седам година је члан етно-састава Сања Илић и Балканика, са којим је одсвирао преко три стотине концерата широм света. Дуго сарађује и са гудачким квартетом Wonder Strings, као и са многим другим познатим саставима забавне музике. Сa Бојаном Николић од 2009. године учествује и на World Music фестивалима широм Европе.

Његова специјалност су удараљке са Блиског истока (тарабука, ђембе, рик, деф и др.), као и кахон, који је неизоставни део његовог мултиперкусионистичког сета.

Рођен је 1982. године у Скопљу, а школовао се у Београду. Дипломирао је на теоретском одсеку СМШ „Мокрањац" (1999). Упоредо уписује ОМШ „П. Коњовић", одсек удараљке, у класи Д. Врбића. Средњу школу наставља на истом одсеку, али у класи Б. Буњца. Године 2004. дипломорао је у класи проф. С. Јовића и проф. И. Марјановића. На ФМУ у Београду дипломирао је 2009. године, у класи М. Карловића и С. Палачковића.

Добитник је више награда на савезним и републичким такмичењима. Од 2005. године сарађује са Београдском филхармонијом, а од 2009. године је и запослен у том оркестру. Такође је и хонорарни члан Симфонијског оркестра РТС-а, оркестра Народног позоришта у Београду, Камерне опере Мадленијанум, као и Црногорског симфонијског оркестра.

Аутор емисије: Ана Ћирица

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Позитивна трема Позитивна трема

Аутор:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]