Културни кругови

Дневни магазин културе

У емисији ћемо најавити предстојећи 13. Београдски фестивал поезије и књиге „Тргни се! Поезија!" под слоганом „Са светлим пољупцем на уснама", који ће бити одржан од 22. до 28. маја у Београду, Новом Саду и Вршцу. Доносимо и извештај са Фестивала добитника Европске награде за књижевност, одржаног протеклог викенда у КЦ „Град". Бројни инострани писци, гости издавачких кућа Одисеја, Контраст, Хеликс, Арете и Штрик, покушали су да одговоре на питање колико ми стварамо Еврпу, а колико она ствара нас.

Пратимо и актуелности на театарским сценама - уручење Награде „Жанка Стокић" глумици Горици Поповић, трибину поводом пола века од београдске премијере представе „Коса", као и 55. Фестивал професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић", који се већ захуктао у Краљеву. Александра Гловацки пренеће нам атмосферу и утиске са одгледаних представа.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни кругови Културни кругови

Аутор:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]