Чекајући ветар

Еколошки магазин

Може ли прецизније и сликовитије да се представи стање животне средине у Србији, од реченице: Мало пара, још мање музике? Управо то је наслов новог Извештаја из сенке о Поглављу 27, чији је аутор Коалиција 27, састављена од девет организација цивилног друштва. Министар заштите животне средине Горан Триван каже да би се новац још некако и нашао, али да је већи проблем недостатак капацитета.

Ако вас укрсте са пауком, можете да постанете изузетно отпорно шаторско крило, али верујем да немате сличне амбиције. Овако мали Перица замишља генетичку модификацију. Иако се и даље о томе не зна све, оно што се зна је довољно забрињавајуће. И ове године портал Први Први На Скали један је од организатора Марша против Монсанту.

У Крагујевцу, Београду, Новом Саду, Нишу, Сремској Митровица, Ужицу, Пријепоље... 18. маја грађани ће још једном рећи да су за Србију без ГМО. Гости емисије су др Татјана Бранков и Дејан Милошевић Мишка.

Деценијама су Бор и његова околина познати као еколошка црна тачка. Према мештанима је заузет, како бираним речима кажу, хазардерски однос, или грубље речено: ко преживи - причаће. Нови већински власник РТБ је кинеска фирма Зиђин, која је свом досадашњем пословању показала висок степен одговорности према заштити животне средине. Али, остало је много тога да се почисти, врати на нулто стање, ресетује... Шта мештани траже, а држава Србија не да, а и не жели да Кинези чују - о томе говори Драган Николић.

Биће речи о ненаменском трошењу новца од закупа пољопривредног земљишта, као и о сечи дрвореда у Алексинцу.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Чекајући ветар Чекајући ветар

Аутор:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]