Културни кругови

Дневни магазин културе Радио Београда 2

Почело је емитовање осме и последње сезоне до сада најскупље, најгледаније и најнаграђиваније телевизијске серије „Игра престола". Хоће ли милиони љубитеља средњовековне фантазије бити задовољни или разочарани? Ко ће завладати имагинарним и митским Вестеросом? То су питања на које одговарамо тренутно, али у суштини се ипак крију она права: Шта је, заправо, за све нас ова серија? Зашто је из сезоне у сезону гледамо? По чему су нам блиски приказани ликови? Да ли је неизвесност или лепота сама по себи та привлачна сила која нас мами у свет „Игре престола"? Одговоре на нека од ових питања потражила је и наша колегиница Сара Арсеновић.

У Музеју модерне уметности у Љубљани отворена је изложба „На рубу: Визуелна уметност у Краљевини Југославији (1929-1941)". У оквиру поставке приказани су артефакти и документарни материјали из овог периода о коме се након Другог светског рата мало знало. О садржају изложбе слушамо у теми коју је припремила Мирјана Боба Стојадиновић.

Емисију припрема и води: Јована Милованчевић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни кругови Културни кругови

Аутор:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]