Позитивна трема

Разговор са Срђаном Станићем

Дипломирао је виолончело на ФМУ у Београду у класи Ф. Јаковчић. Почео је активно да се бави раном музиком на Одсеку за рану музику МШ „Јосип Славенски" у класи М. Ристића.

Свира виолу да гамбу и барокно виолончело у више ансамбала: Renesans, Београдски барок, Anonimus 4, New Trinity Baroque. Био је и члан ансамбала за рану музику Flauto Dolce алиас „Joculatores", Parnas, Tempera Barocca, ансамбл Ludus Musicus, где се бавио средњовековном музиком....

Усавршавао се на барокним курсевима и мајсторским радионицама у земљи и иностранству и сарађивао са бројним истакнутим уметницима са подручја утемељене историјске интерпретације као што су Холанђанка Антоанет Ломан - барокна виолина и виола, затим лаутиста Мајкл Филдс, Лаура Антоназ, сопран, чембалисткиња Марија Лујза Балдасари, Предраг Нововић, Дивна Љубојевић и „Мелоди".

Остварио је велики број концерата у земљи и у иностранству свирајући музику средњег века, ренесансе и барока.

Један је од оснивача Центра за рану музику „Ренесанс" (августа 2004).

Члан је Удружења оркестарских уметника Србије.

Запослен је у Симфонијском оркестру РТС, а ради и као професор виоле да гамбе на одсеку за рану музику МШ „Јосип Славенски" у Београду.

Аутор емисије: Ана Ћирица

број коментара 0 Пошаљи коментар
Позитивна трема Позитивна трема

Аутор:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]