Нови дан

Шта је истина

Мир и напредак уместо ратова и сиромаштва, једна је од тема међународне конференције која се одржава у Београду поводом 20 година од НАТО бомбардовања.

Говоре Владимир Кршљанин, српски политичар, дипломата, књижевник и научни радник и Јелена Иванишевић Пауновић, уметничко име Јелена Мила, српско-шведска глумица, која је покренула и организовала скуп у срцу Стокхолма поводом бомбардовања тадашње Југославије 1999. године.

Стигло нам је пролеће, а са њим и старе муке и опасности. Како се понашати и на шта обратити пажњу приликом боравка у природи говори Соња Гиљача, епидемиолог у Заводу за заштиту здравља у Београду.

Представићемо вам и књигу „Приче равнице" и аутора Илију Туцића и препоручити још неке наслове за читање.

Чућемо шта се дешава у Врању, Лесковцу, Прокупљу, Шапцу и Бања Луци, а и најавити неке од културних догађаја у Београду.

Уз српске народне питалице и пословице које читају чланице Драмске групе Радио Београда, Неда Цветковић и Ана Шкиљевић, уз афоризме наших најбољих афористичара, сервисне информације и друге занимљиве рубрике, започећемо и ово јутро и Нови дан.

Музички уредник је Ивана Ђорђевић, емисију припрема и води Драгана Вељковић.
Број телефона на који се можете укључити у нашу емисију је 011-3229-653 и имејл адреса novidan@rts.rs.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Нови дан Нови дан

Аутор:
Драгана Вељковић

Јутарњи викенд програм магазинског типа, прати и најављује културна догађања кроз шетњу Србијом, aли и главним градом, и садржи занимљиве рубрике и сервисне информације. [ детаљније ]