Културни кругови

Светски дан(и) поезије

Светски дан поезије прогласио је Унеско пре тачно две деценије. Традиционално, Културни центар Београда тих дана постаје центар песничке речи, са бројним гостима и програмима, који се ове године одвијају под насловом „Читање града". Укључићемо се директно са најважнијих локација на којима песници говоре своје стихове.

Биће речи и о избору из поезије професора античке књижевности и преводица Гордана Маричића „Тамо где престаје небо", објављеном у издању Српске књижевне задруге. Говорићемо и о изложби и резиденцијалном програму „Препознавање 4" у Галерији савремене ликовне уметности у Нишу.

Најавићемо гостовање представе „Претпоследња панда или Статика" Шабачког позоришта у Битеф театру, као и Француски филмски караван који почиње у Културном центру Новог Сада.

Емисију уређује и води Мира Кнежевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни кругови Културни кругови

Аутор:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]