Мала сцена

Вишеслав Раденковић: ОД ВРАТА ДО ВРАТА (премијера)

Аутор драме бави се проблемом поништавања вредности човека у друштвеном систему у којем је успех по сваку цену једино мерило по којем се одређује да ли људска јединка треба да настави да постоји у оквиру радне заједнице у којој се привређује за живот. Успех мора бити апсолутан и подразумевати да је појединац спреман да другог човека до себе осуди на одбацивање и избацивање из ланца рада који му омогућује опстанак, без самилости и без икакве емпатије. У таквом друштвеном сиситему функционише и мала заједница продаваца усисивача. Уче их тобожњој подршци једног другом, али у стварности уче их да су један другом конкуренција без милости. Могућност и дозвола да се опстане у том суровом систему непрестаног доказивања остварује се управо преко способности да се колега не посматра не као човек, већ као конкуренција коју појединац треба спремно да елиминише.

У драми играју: Бранка Пујић, Синиша Убовић, Иван Бекјарев и Јелена Тркуља.
Лекторка је Наташа Шуљагић, музички сарадник Драган Митрић, тон-мајстор Милан Филиповић, редитељ Милош Јагодић, а уредница серије Мелина Пота Кољевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Драмски програм Драмски програм

Аутор:
РБ2

Драмски програм на РБ2 свакодневно емитује репризну и премијерну продукцију радним данима од 18:32, суботом у 18:00 и недељом у 17:00 у серијама Мала сцена, Паукова мрежа, Радио игра, Драма Другог програма, Звездани часови, Документарно драмски програм и Драмске ретроспективе. [ детаљније ]