Клуб 2

Гост "Клуба 2" је Емилија Епштајн, а говоримо о збиркама Музеја афричке уметности у Београду, јединственој установи у Региону која је искључиво посвећена култури Африке

 


Поред сталне поставке на овом месту често се организују тематске изложбе, концерти и предавања. У току су две излозбе фотографија, од којих је једна под називом "Лалибела" и представља радове фотографкиње Гали Тибон, а друга је посвећена Кенији, Танзанији и Уганди 1937-1939. и потписује је Коломан Трчка.

Музеј Афричке уметности у Београду отворен је 23. маја 1977, а основали су га др Здравко Печар и Вида Загорац. Стална изложба приказује уметничко наслеђе заједница које су се бавиле земљорадњом и ловом, углавном. Предмети су из Малија, Сенегала, Гвинеје, Буркине Фасо, Бенина, Обале Слоноваче, Нигерије, Тогоа, Камеруна и Конга. Овде се чува неколико хиљада аутентичних предмета добијених откупима и поклонима.

У данашњој емисији подсетићемо слушаоце на значајан дан -  Дан Африке. Такође ћемо најавити и предстојећи Афрофестивал, којим се слави музика, плес, као и уметнички занати Африке.

Ауторка и уредница емисије је Мелиха Правдић.

број коментара 0 Пошаљи коментар