Лидери СНС-а и СПС-а разговарали о сарадњи. О модалитетима изласка на изборе пре краја фебруара

Председник Српске напредне странке Александар Вучић и председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић разговарали су о досадашњим резултатима рада, као и о облицима сарадње у будућности, саопштено је из СНС-а. Исткануто је да су, истовремено, заједничким снагама, ове две партије успеле да одбране виталне државне и националне интересе, посебно када су у питању Косово и Метохија и опстанак српског народа у јужној српској покрајини. У саопштењу се додаје да ће двојица саговорника наставити консултације унутар својих политичких партија о модалитетима изласка на предстојеће изборе, и о томе обавестити јавност пре краја фебруара текуће године.

Више јавно тужилаштво у Београду наложило је одељењу за Високо технолошки криминал да истражи спорне наводе Весне Пешић, објављене на друштвеној мрежи Твитер. Портпаролка тужилаштва Ирена Бјелош рекла је за Танјуг  да сада следе провере да ли има елемената кривичног дела за поступак који би се водио по службеној дужности. Предмет је формиран јуче, одмах након објаве твита на налогу Пешићеве, прецизирала је Бјелошева. Твит Весне Пешић окарактерисан је као позив на убиство председника Вучића, док она негира претње.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да је од почетка године на КиМ направљен помак у настојањима да се решавају проблеми најугроженијих, "да се ради и да ће се радити још више" како ниједно спрско домаћинство не би био заборављено или запостављено. Он је прецизирао да се помоћ неће односити само на српска домаћинства, већ и на Горанце, Роме, Бошњаке и Ашкалије који се осећају као да су део Србије.

Црна Гора неће повући закон о слободи вероисповести, каже председник Црне Горе Мило Ђукановић. Истиче да масовни протести због овог закона, које види као у суштини политичке, мада "обучене" у црквено рухо, са наглашеним просрпским преџнаком, не могу угрозити власт, нити политику коју власт води. У ексклузивном интервју за Танјуг Ђукановић је између осталог, рекао и да председник Србије има отворен позив да посети Црну Гору.

У Берлину се одржава међународна конференција о Либији која је окупила кључне факторе у дугогодишњем грађанском рату у тој земљи. Циљ је да се заустави мешање страних војних снага, договори трајан прекид ватре и помогне обнављање политичког процеса о будућности те државе.

Српска православна црква слави Богојављење, а широм Србије организује се традиционално пливање за Часни крст. Патријарх Иринеј служио је литургију у Храму Светог оца Николаја у Земуну, где је обављено велико водоосвећење. Након литургије и литије центалним улицама до Дунава, на Кеју је одржано традиционало пливање за Часни крст. Пливало се и на Ади Циганлији и код Куле Небојше, као и широм Србије и региона.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Марица Сердар.

Продуцент Зоран Панић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]