Плаћање премије за млеко по квалитету

Управа Министарства пољопривреде за ветерину потврдила је присуство афричке куге дивљих свиња у ловиштима у Пиротском и Борском округу. Ради се о тешко приступачним теренима са слабо настањеним селима, што смањује ризик од ширења те болести ка подручјима са значајнијом производњом домаћих свиња.

У другој половини године Министарство пољопривреде планира да уведе плаћање премије за млеко по квалитету. Познато је да ће се млеко разврставати у три класе, али се још увек ради на износима које ће по том основу добијати око 18 хиљада регистрованих домаћих произвођача.

У Србији у нижим пределима и даље нема снежног покривача да заштити озиме усеве од ниских температура које се тренутно крећу око просека за овај део године. Те културе су добро припремљене ушле у период мировања, па мразеви за сада не утичу на њихово стање.

Уз остале теме из области пољопривреде у емисији вас чека и традиционална народна музика из свих делова Србије.

Уредник и водитељ Иван Јовановић.

Радио Београд 1, недеља 8.05

број коментара 0 Пошаљи коментар
Недељом за село Недељом за село

Аутор:
Даворка Тешић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]