Магазин на Првом

Влада Републике Србије је уз подршку Делегације Европске уније у Србији покренула кампању „Управа по мери свих нас“. Који су постулати ефикасне и професионалне управе? Шта је циљ кампање? Како унапредити јавну управу? Гости: Љиљана Узелац из Министарства државне управе и локалне самоуправе.

„Тамо где престаје копно - почиње живот" и „вратите се тамо одакле је живот дошао - испод површине воде", слогани су којих се придржава Ивана Орловић-Крањц, подводни фотограф. У рубрици „Светски путник" говориће о светским морима која је обишла и подводном свету, као и изазовима и лепоти подводног фотографисања.

Друштвене и политичке промене у 19. веку у Србији, пратила је и мода. Како се од димија прешло на одела и уске хаљине и које су све особености моде 19. и почетком 20. века на нашим просторима? Гост: Драгиња Маскарели, кустоскиња Музеја примењене уметности и ауторка изложбе „Мода у модерној Србији".

О појачаној кампањи и строжијим мерама забране пушења на јавним местима у Грчкој, - дописник РТС-а из Атине Мајда Шимунец.

Време издвајамо и за спортске приче.

Аутор и водитељ: Тања Зељковић

број коментара 0 Пошаљи коментар