Магазин на Првом

Број малолетних дилера дроге последњих десетак година стално је у порасту. Све је више деце која дрогу пробају већ у основној школи, а они који им је продају често нису много старији од њих. Закон је према тинејџерима много блажи због година – углавном им се изриче мера појачаног родитељског надзора. Како се деца врбују у дилерске групе и на који начин их извући из канџи криминалаца? Гости Ламбе Ђорелијевски, некадашњи шеф Одсека за сузбијање наркоманије у МУП-у Србије, данас запослен у Детективској агенцији „Протекта“ и Урош Томић - редитељ серије „Група“.

У рубрици „Поглед у свет" представљамо нову Европску комисију која је након неколико одлагања коначно изабрана и почиње са радом 1. децембра. Ко су њени чланови, какве су поруке упутили и који програм предлажу за свој петогодишњи мандат чућете од Наташе Јокић, нашег сталног дописника из Стразбура.

Свако од нас има супер моћ - то је идеја водиља новог програма „Супермоћни", који у Новом Саду траје до 3. децембра, са завршницом на Међународни дан особа са инвалидитетом. О неким од 35 различитих догађаја разговарамо са Милицом Рашковић, једном од организаторки тог великог пројекта.

Хрватско народно казалиште гостовало је на сцени народног позоришта у Београду. Пред препуном салом извели су драматизовани роман Кристиана Новака „Циганин, али најљепши". Казалиште је последњи пут било на сцени српског националног театра пре 38 година. На овом гостовању било је сведока тог давног сусрета са којима је разговарала Светлана Младеновић

Као и увек четвртком чућете сегменте нове емисије КОЈЕКУДА ауторки Мирјане Никић и Елизабете Арсеновић. Овога пута по занимљиву причу су отишле у Крагујевац.

Уредник - Дијана Иванов Кадић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар