Забавник

Касно је за недељни ручак, али није касно за причу о њему. Рецимо, о ручку од пилетине. Без силних маринада и зачина не може се замислити припрема оброка од пилетине. Да ли сте се икада запитали какав је прави укус пилетине.

Жена у седамдесетим годинама отишла је код месара да купи пиле. Имало је дуже ноге, мање груди и кожу која је била више жута од коже нормалног пилета. Била је то врста пилета које је до 50-их година прошлог века готово нестала. Неко је некако успео да одржи врсту која је узгајана на природан начин, пиле које се хранило травом и семенкама које би пронашло, а не вештачком храном коју му данас дајемо не би ли нам пиле било што веће...

Када се говори о белим хаљинама, одмх се помисли на венчанице. Међутим, нису само венчанице беле хаљине које се памте. И неколико белих филмских хаљина оставило је упечатљив утисак - нема познатије беле хаљине од оне коју је Мерилин Монро носила у филму "Седам година верности".

Било је то 1955. године, трендови су од тада изменили много пута, али ова хаљина је једноставно безвременска.

Данас смо у Забавникову музичку кутијицу спаковали кратку причу о првом Вудстоку. Када је објављено да ће фестивал музике и уметности бити одржан од 15. до 18. августа 1969. године, вест је одјекнула широм света.

Уместо очекиваних 50.000 посетилаца, фестивал је окупио чак пола милиона људи. На фестивалу су наступили многи од најпознатијих музичара тог доба - Тhe Who, Џими Хендрикс, Grateful Dead, Џоан Баез, Џенис Џоплин, Џо Кокер...

Уредник и водитељ Милена Шишкин.

број коментара 0 Пошаљи коментар