Таласање - Шетња

Десетине мртвих, стотине повређених и хиљаде ухапшених - досадашњи је биланс протеста у Чилеу. Све је почело најавом поскупљења карте за метро у саобраћајном шпицу од свега 30 пезоса. Разлози су много дубљи и сложенији и ово би могао да буде почетак одмотавања система социјалних неправди који се укоренио у готово свим земљама Латинске Америке. Познаваоци прилика на овом континенту предвидјају да клатно политичких промена поново скреће у лево.  Саговорник магазина Шетња је професор Факултета политичких наука, Зоран Крстић.

У протеклих годину дана штедња у домаћој валути повећана је за више од 30 одсто, подаци су Централне банке. Стални раст, у нешто мањем проценту, има и девизна штедња. Да ли чињеница да је штедних улога више и у условима пада каматних стопа упућује на веће поверење грађана у финансијски систем - о томе говоримо поводом Дана штедње.

Стратегија развоја винског сектора, коју би Србија ускоро требало да добије, подразумева озбиљну подршку државе развоју виноградарства, промоцији винских регија и наших вина, те унапређењу винског туризма. Да ли се и како Србија својим винским потенцијалом може носити с производјачима из земаља које имају дугу традицију у том сектору-то је једно од питања за госта емисије, председника Савеза винара и виноградара Божидара Алексдандровића.

Подсетићемо слушаоце на хуманитарну акцију помоћи једнородитељским породицама посредством уплатница ИНФОСТАНА, а припремији смо и сегменте из нове емисије КОЈЕКУДА.

Уредник и водитељ је Оливера Стајић.

број коментара 0 Пошаљи коментар