У средишту пажње

На Такмичењу за најбољу технолошку иновацију ове године учествују и средњошколци из школа широм Србије. Шта су показали у финалу? Да ли је Такмичење један од начина да се развије иновативни начин размишљања код младих?

Финале у категоријама средњошколске и студентске иновације одржано је 4.10. у Врњачкој Бањи у хотелу „Фонтана". Учествовала су три студентска и шест средњошколских тимова. Жири је изабрао најуспешније, али као и сваке године, организатори кажу да су победници сви који учествјују, јер су кроз програм обуке и пласмана својих идеја и иновација научили како да дођу до добре технолошке иновације и како да је пласирају на тржишту.

Велики број основаних предузећа, и бројни појединци који су учествовали у досадашњим такмичењима сведоче о томе да је могуће направити мост између иновације и тржишта. Шта још треба учинити да би се свест о томе проширила, пре свега у млађој генерацији?

У разговору учествују директори школа и ментори тимова који су дошли до финала Такмичења за најбољу технолошку иновацију. Гост у студију студију је координатор, проф. Драган Повреновић.

Уредник и водитељ је Ивана Прибићевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
У средишту пажње У средишту пажње

Аутор:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]