Ноћни програм - Међу световима свет

Емисија "Међу световима свет" ноћас ће бавити темом здравог живота. Гошћа ће нам бити Нина Булајић, доктор медицинских наука, први терапеут макробиотике са дозволом за рад Министарства здравља Србије, и писац. Њен холистички приступ здрављу подразумева да је у проучавање науке о исхрани укључила познавање психологије, филозофије и духовности о чему речито говори и њена књига "Спирала живота" за коју је Владета Јеротић рекао да је "уједно и психотерапија за сваког пажљивог читаоца јер обнавља човекове енергетске потенцијале и јача наш психо-неуро-ендокрино имунолошки систем".

Са нашом гошћом ћемо потражити одговор на питање колико је могуће говорити о здравим стиловима живота у окружењу:

· где су природни ресурси све загађенији (вода, ваздух, земља)

· које карактерише бесомучна јурњава за материјалним вредностима и зарадом

· где се брак претвара у све теже одрживу заједницу

· и које настоји да учини старост невидљивом, и поред чињенице да је животни век све дужи.

Разговараћемо и о феномену завршетка лечења тј. о људима који су се изборили са тешким болестима које често имају предзнак "терминалних" и због чега то често није срећан период опуштања.

У другом сату емисије наши се слушаоци могу укључити директно у емисију преко бројева 011/322 50 99 и 011/322 52 99 са питањима, утисцима и предлозима.

Аутор емисије је Бранка Кордић, клинички психолог

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ноћни програм Ноћни програм

Аутор:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]