Вечерас заједно

Влада Републике Србије донела је одлуку о оснивању Института за информационе технологије у Крагујевцу који ће бити део Универзитета. Формирањем Института обједињује се више научних поља и то кроз примену информационих технологија у природно математичким,техничко-технолошким, медицинским, биотехничким и друштвеним наукама.

Направљен је институциони оквир и пружена шанса младим научницима да се у својој земљи баве истраживањима, у корак са светским трендовима. У приоритете Института спада и повратак научне дијаспоре.

Са проф. др. Ненадом Филиповићем, ректором Универзитета у Крагујевцу, разговарала је уредница и водитељка емисије, Драгана Живојновић.

veceras.zajedno@rts.rs

број коментара 0 Пошаљи коментар
Вечерас заједно Вечерас заједно

Аутор:
Водитељи и уредници емисије: Драгана Живојновић, Дубравка Марковић, Зорана Бокан и Игор Обрачевић. Уредница редакције: Гордана Глигорић-Гаговић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког радног дана од 21-22 часа. Настала је 08. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]