Ухвати дан

Да ли је девојачки мираз и данас важан и да ли се још увек гледа шта и колико млада уноси у брак? То ће бити наше питање за Вас у контак-делу нашег Јутарњег програма. На тај начин најавићемо и Дан Етнографског музеја у Београду, који ће - између осталог - бити обележен и великом изложбом "А од родитеља...мираз - посебна женска имовина између традиције и савремености".

Говорићемо и о родној равноправности, заустављању насиља над женама, чути како је обележен Дан Математичке гимназије, али и како је у Пироту осликан један посебан ћилим од чак 240 квадратних метара.

Најавићемо крај Европске недеље мобилности, у којој активно учествује и наша земља, као и почетак 6. Међународног спортског такмичења особа са инвалидитетом, "Београд Опен 2019".

На крају, чућемо и како се удружују овдашњи произвођачи и ракије и вина ради постизања бољих резултата у производњи и пласману.

Са Вама - Елизабета Арсеновић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ухвати дан Ухвати дан

Аутор:
Група аутора

Јутарњи програм Радио Београда 1! Ухвати дан! Ако сте помислили да је то према чувеној латинској изреци "Carpe diem" - у праву сте. [ детаљније ]