Ухвати дан

Данас почиње Европска недеља мобилности, која се обележава сваке године до 22. септембра. На тај начин се подстичу градови да уведу мере одрживог транспорта и позивају људи да промене понашање у саобраћају, определе се за алтернативне видове превоза уместо аутомобила. Како ће се 2019. године, ова европска иницијатива обелижити у Србији рећи ће нам Мирко Радованац, национални координатор Европске недеље мобилности.

Сазнаћете како припремити пчеле за зиму и како је наставник из Велике Крушевице код Рековца, Бернард Јабус уредио некадашњу бару и од ње направио станиште за птице и биљке.

Радоица Ристић, председник савета за социјалну политику Града Ваљева, говори нам о акцији Града Ваљева који је за децу од првог до четвртог разреда основне школе из социјално угрожених породица и корисницима дечјег додатка, од ове школске године, увео додатак у новцу за ужину.

Са вама Биљана Шујдовић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ухвати дан Ухвати дан

Аутор:
Група аутора

Јутарњи програм Радио Београда 1! Ухвати дан! Ако сте помислили да је то према чувеној латинској изреци "Carpe diem" - у праву сте. [ детаљније ]