Таласање - Шетња

Међународни монетарни фонд упозорио је Србију и земље у региону да би у наредним годинама могле да изгубе чак 20 одсто радне снаге. Истовремено је навео да проблем не може бити решен само повећањем зарада, већ озбиљним системским мерама. Шта би држава требало да предузме како не би остала без петине радника разговарамо са демографом Владимиром Никитовићем из Института друштвених наука.

Русија и Украјина обавиле су претходног викенда дуго очекивану размену заробљеника. Овај потез би, надају се Москва и Кијев, могао да доведе до побољшања односа две државе. Подсетимо, пре пет година они су дубоко нарушени јер је Русија припојила Крим, а проруски побуњеници су преузели контролу над две области на истоку Украјине. У рубрици „Поглед у свет" о изгледима да се реши украјинска криза говори Стеван Гајић из Института за европске студије.

Непријатни мириси се поново осећају на улицама Београда. Тим поводом огласио се Градски завод за јавно здравље. У саопштењу се као узрок наводи повлачење река које на приобаљу остављају муљ од непрерадјених отпадних вода и илегалне фекалне канализације. Какав ваздух удишемо и који су ризици од отпадних вода чућете од Елизабет Пауновић - консултанта Светске здравствене организације.

Престанак дисања током сна, у медицини познатији као "sleep apnea", озбиљан је здравствени поремећај због којег су пацијенти хронично уморни и неиспавани. У око 30 одсто случајева они су главни „кривци" за саобраћајне несреће. Лекари упозоравају да "sleep apnea" узрокује бројне болести и зато је важно да на време буде препозната. О дијагностици и значају лечења овог синдрома Марина Стојадиновић је разговарала са докторком Татјаном Радосављевић, специјалистом за плућне болести.

Уредник и водитељ Дијана Иванов Кадић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Таласање Таласање

Аутор:
разни аутори

Животне теме, атрактивни гости, добро расположење, анализа актуелних дешавања, вести из земље и света, најбољи водитељи и музика. [ детаљније ]