Код два бела голуба

In memoriam: Славко Лебедински (1939-2019)

Поводом одласка нашег истакнутог књижевника, преводиоца и новинара Славка Лебединског, у вечерашњој емисији ''Код два бела голуба'' слушаћемо разговор који је забележен поводом изласка из штампе његовог романa ''Јеврејска перика''.

Вјачеслав Славко Лебедински родио се у Москви 20. јуна 1939. године. Од 1945. године живео је у Београду, где је дипломирао на групи за општу књижевност са теоријом књижевности, на Филолошком факултету. Од 1992. године живео је у Бечу, а повремено у Београду. Дуго година радио је је као новинар и уредник у листу "Борба". Објавио је збирке приповедака "Познаник Исак Бељ", "Балдахин", "Кошуља са адресама" и "Слатка гугутка", као и романе "Касни ораси" и "Јеврејска перика" (овенчана "Просветином" наградом). Аутор је и две сатиричне монодраме "Кошуља са адресама" и "Недоказани покојник", које је режирао Дејан Мијач а у обе играо Љуба Тадић.

Емисија ''Код два бела голуба'' o Славку Лебединском реализована је 2011. године.

Аутор емисије: Миља Милосављевић


број коментара 0 Пошаљи коментар
Код два бела голуба Код два бела голуба

Аутор:
Тамара Крстић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]