Новости дана

Новоименовани специјални амерички изасланик за Западни Балкан Метју Палмер изјавио је како му је циљ да што пре врати Београд и Приштину за преговарачки сто и осигура договор. Наглашава да Вашингтон као централну тачку договора види међусобно признање. Са Палмером ће се данас, на маргинма Стратешког форума на Бледу састати шеф дипломатије Ивица Дачић.

Поводом последњег инцидента на Космету у којем је повређен малолетни младић, директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић каже да се брутални напади на Србе настављају, да им је циљ да се Срби застраше и прогоне, те упозорава да насиље мора одмах и најоштрије да се санкционише. Помоћник директора Канцеларије за КиМ Петар Петковић обишао је српског младића, којег су Албанци недавно изболи на мосту на Ибру, у Клиничко Болничком Центру у северној Митровици. Петковић је пренео поруку председника Александра Вучића и директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића, да је држава Србија уз свој народ, да се залаже за мир, и компромисно решење, али да ће инсистирати да се нападачи ухапсе и правда задовољи.

Британски премијер Борис Џонсон суочен је са "обрачуном у парламенту" после упозорења да ће расписати ванредне изборе 14. октобра ако посланици преузму контролу над радом скупштине. "Побуњени Торијевци" и посланици из редова Лабуриста планирају нацрт закона којим ће зауставити излазак Велике Британије из Европске уније 31. октобра без договора, преноси БИ-БИ-СИ. Према Закону о парламенту, премијер ће тражити подршку две трећине од 650 посланика да би на јесен покренуо гласање. Лидер Лабуриста Џереми Корбин рекао је да је његова странка спремна за опште изборе.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић новчано је наградио полицијске службенике Управе криминалистичке полиције који су дошли до оперативних информација и тако помогли шпанској полицији да у близини Азорских острва у Атлантском океану заплени 800 килограма кокаина.

„Драго ми је да су наши оперативци били ти који су дошли до кључних информација и поделили их са шпанским колегама, након чега је реализована ова веома важна акција, чиме је спречено да кокаин дође на наше улице, на улице других држава Европе и да тај новац буде употребљен за јачање мафијашке хоботнице било где у свету", истакао је Стефановић.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Марица Сердар
број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]