Код два бела голуба

Ко је био Милош Црњански? Каквог нам човека и писца откривају сачувана писма, документи, ауторски текстови, сведочења, разговори...? Које је то егзистенцијално осећање које конституише идентитет и искуство Црњанског? У каквој је вези такво осећање са уметничком биографијом? Због чега је у свим контекстима - књижевним, друштвеним, културним - Црњаски одређен својством неуклопивости? Како је фигура странца постала кључна фигура његове имагинације? Зашто је Милош Црњански остао највећи странац српске културе?

Ово су само нека од питања на које је, у вечерашњој емисији "Код два бела голуба", покушао да одговори Мило Ломпар, професор на Филолошком факултету у Београду, председник Задужбине Милоша Црњанског и аутор књиге "Црњански-биографија једног осећања".

Аутор и уредник емисије Тамара Крстић.

Музички уредник Драган Димић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Код два бела голуба Код два бела голуба

Аутор:
Тамара Крстић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]