Ухвати дан

Православни хришћански празник Преображење, сваког 19. августа, за многе је граница коју сама природа повлачи између лета и првих наговештаја јесени, што је остало запамћено у народним веровањима, па и изреци "преобрази се и вода и гора".

А иако до почетка школске године има још две недеље, за многе родитеље и старатеље, јесен је такође већ стигла, јер су почеле припреме за школу. Том темом, из више углова, бавићемо се и ми данас, у првом делу Јутарњег програма. 19. август је и Међународни дан хуманости, чијем обележавању су специфичан допринос дали панчевачки бициклиста Душан Милојков и Сомборац Иван младеновић, чућемо како. Наша гошћа ће бити и Милева Личина, председница хуманитарног Удружења "Увек са децом". Повешћемо Вас и у Крушевац, Чачак и Аранђеловац, као и у Ужице, у ком се завршава 11. Међународни фестивал дечијег фолклора "Лицидерско срце". Као и многих претходних понедељака, који минут после 9 часова, очекује Вас и наша редовна рубрика о безбедности на интернету.

Са Вама - Елизабета Арсеновић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ухвати дан Ухвати дан

Аутор:
Група аутора

Јутарњи програм Радио Београда 1! Ухвати дан! Ако сте помислили да је то према чувеној латинској изреци "Carpe diem" - у праву сте. [ детаљније ]