Српски на српском

Седим у фризерају и чекам да прође пола сата, колико фарба треба да одстоји на коси, али време споро пролази... а ја ко за баксуз заборавила да понесем неку књигу. Муштерија која седи до мене, нека студенткиња, спрема се за неку свадбу, па је сва у оним такозваним омладинским суперлативима, уста не затвара. Неће неку прекомпликовану фризуру ни предраматичан "look", али пошто јој сви кажу да је прелепотица, што је пресрамно, јер на свадби бјути квин је млада, онда некако да јој се укроте увојци који су престрашни кад штрче, може да јој се стави оно прегенијално уље у капима, али само мало иначе ће бити пресмешна кад се сасвим опусте. Зна она да је у добрим рукама, уосталом, сви су јој рекли да је овај салон пресавршен, само мени нико није рекао да сам изгледа престара за ово друштво…..

Сви су сад прелепотице и прелепотани! Срећом, ова брбљива прелепотица из фризераја отишла је на прање косе, а фризерка је појачала тон на телевизору, ваљда да не слуша више препаметна упутства за прегенијално прављење свадбене фризуре. А на телевизији - рекламе, и то оне досадне, о попустима. Знате оно - постељина, шерпе, сецкалице, накит, наочаре за сунце, фитнес програми... и све до једне завршавају се са "већ од" толико и толико динара.

Само ме нервирају: чим у реклами чујем - већ од - знам колико има сати и да је та њихова најнижа цена, мени углавном превисока. А још кад кажу - само... толико и толико динара, а то њихово само мени велико ко кућа. Причали смо о томе и у фризерају, а она мала прелепотица, која живи од студентског кредита и очеве пензије, каже: "Не разумем како немају тај неки осећај да народ нема пара, као да имају ту неку потребу да нас понижавају."

Глумица: Јадранка Селец.

Аутор и уредник: Мирјана Блажић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Српски на српском Српски на српском

Аутор:
Мирјана Блажић

Свака грешка у језику има своју причу. Ко нађе грешку, ваљаће му и објашњење, ко не нађе, нека слуша причу, наћи ће се грешка сама. [ детаљније ]