Вечерас заједно

У Норвешкој данас живи око 10.000 Срба, углавном у Ослу и Бергену. Од 1992. у Ослу је активна парохија Светог Василија Острошког Српске православне цркве. Место окупљања, дружења, неговања српске традиције, али и пријатељства српског и норвешког народа, од 2010. године постало је и Српско друштво РАС.

Срби су у Норвешку пристигли из Србије, Републике Српске и са простора некадашње Републике Српске Крајине. Клаудија Мадарац у Норвешкој живи више од десет година. Александра Пјевић тек око годину дана.

У разговору с Драганом Живојновић говоре о начину живота, предностима и манама живота на северу Европе, у, како се обично каже, „хладној" Норвешкој.

Водитељ: Зорана Бокан

Музички уредник: Драган Димић

veceras.zajedno@rts.rs

број коментара 0 Пошаљи коментар
Вечерас заједно Вечерас заједно

Аутор:
Водитељи и уредници емисије: Драгана Живојновић, Дубравка Марковић, Зорана Бокан и Игор Обрачевић. Уредница редакције: Гордана Глигорић-Гаговић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког радног дана од 21-22 часа. Настала је 08. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]