Ноћни програм - Иза виолинског кључа

У току је десета јубиларна културно-едукативна манифестација АРЛЕММ,која је отворена гала концертом оркестра Метаморфозис под уметничким руководством угледног виолинисте Саше Мирковића, а у наставку програма наступио је фантастичан џез квартет, који су предводили саксофониста, композитор, аранжер и мултиинструменталиста Хајден Чизом, као и познати џез пијаниста Бојан Зулфикарпашић. Друге фестивалске вечери уживали смо у интерпретацији духовне музике Дивне Љубојевић и ансамбл Мелоди.

Ариљске летње музичке манифестације, од самог почетка, привукле су нашу пажњу својим богатим садржајем и квалитетом. Пратили смо континуирани развој ове угледне манифестације, јединствене по својој концепцији у западној Србији.

Садржај наше емисије обогатиће и први Фестивал музичке изузетности - РАВАНЕЛИУС, одржан од 4. до 6. јула у Ћуприји. Наши угледни гости и саговорници су реномирани уметници широм света: Роман Симовић - виолина, концертмајстор лондонског симфонијског оркестра, Милена Симовић - виола, Лазар Милетић - виола, Роберт Лакатош - виолина, Марко Милетић - виолончело, Ирена Поповић Драговић - композитор, Драган Ђорђевић-Сузуки - виолончело и уметнички директор фестивала, Данијела Јовић - директорка Школе за музичке таленте у Ћуприји...

Са каквим утисцима су  наши саговорници отишли из Ћуприје и из Србије, чућемо уз снимке концерата које су нам обезбедили љубазни домаћини и организатори фестивала музичке изузетности -  РАВАНЕЛИУС.


Аутор и водитељ емисије:  Ружица Ћирић.


број коментара 0 Пошаљи коментар
Ноћни програм Ноћни програм

Аутор:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]