Романо Тхем

Организован консултативни састанак са представницима цивилног друштва који се баве ромским питањима. Циљ састанка био је да се отпочне консултативни процес за формирање интернет Платформе на којој ће се наћи све активности и документи у вези са ромском заједницом.

Најбољи ученици основних и средњих школа, студенити, спортисти који примају стипендије града Ниша и Роми чије школовање стипендира град, добили бесплатне карте за базен до краја сезоне.

Гост Света Рома је Мишко Станишић, представник организације Тераформинг - међународне организације која се бави и развија педагошке методе и наставне материјале, посебно у образовању о Холокаусту и другим страдањима за време Другог светског рата.

Емисију воде Уна Бериша и Гордана Нешовић 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]