Српски на српском

- Е, Милошу, олошу један! И ти, Радошу, и они ваши пајташи, студенти! Зар тако да нас обрукате у белом свету! Из гуња, право у смокинг! И то код најпознатијег париског кројача Сесоа. И сад кад је стари Сесо умро, јавни бележник у име његових наследника, нашем Министарству просвете испоставља рачун за шивење.

И куд, олошу један, рече да се презиваш Обилић! Ево, лепо пише у обрачуну за 1918. годину: Господин Милош Обилић, направио један смокинг, једно браон одело и два пара панталона у укупној вредности од 2000 франака. А ово си сигурно ти, Радошу, шио ко господин Доситеј Обрадовић - једно тегет одело и зимски капут за хиљаду и по франака. Па, Танаско Рајић.... и њега сте из гроба дигли! Танаско сашио спортски сако од твида и два пара панталона од белог фланела за хиљаду и триста франака. И тако још двадесетак господе српских студената! Ти их, Милошу, сигурно знаш који су и како им, покојнима, одела лепо стоје - Ивану Косанчићу, Стевану Синђелићу, Јанку Веселиновићу... ма нећу више да читам, него говорите ко направи овај рачун!

Глумац: Феђа Стојановић

Аутор и уредник: Мирјана Блажић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Српски на српском Српски на српском

Аутор:
Мирјана Блажић

Свака грешка у језику има своју причу. Ко нађе грешку, ваљаће му и објашњење, ко не нађе, нека слуша причу, наћи ће се грешка сама. [ детаљније ]