Таласање - Шетња

Београд се припрема да дочека председника Француске Емануела Макрона, који у понедељак долази у дводневну посету Србији. Односи две земље поново су успону,  али због превирања у Евроспкој унији Макрон је постао најгласнији заговорник идеје да пре пријема нових чланица, Унија мора да се реформише. О очекивањима од посете првог француског председника Београду после 18 година говори Вељко Станић, историчар.

Светски дан становништва обележава се 11. јула. Установљен је са циљем да скрене пажњу на важност популационих проблема. Ове године се обележава под слоганом „Планирање породице је људско право!". У Србији су међу најугорженијом друштвеним групама Ромкиње, а према подацима УНИЦЕФ-а, скоро 50 % њих се уда и роди прво дете пре пунолетства. Овом темом бави се Гордана Нешовић.

Електрични тротинети преплавили су овог пролећа тротоаре наших градова. За власнике су спас од гужви у саобраћају, за многе пролазнике претња по безбедност пешака. Закон не препознаје ново превозно средство али надлежни најављују да ће то бити промењено до краја године. О предностима и манама електричних тротинета разговарамо са Миланом Божовићем из Комитета за безбедност саобраћаја.

Овод викенда одржава се 47. Косидба на Рајцу. Манифстацију која спаја традицију окупљања мобе ради заврештка великих послова у пољу и богат културно-уметнички програм најављује њен домаћин, директор Турситичке организације Љига Владимир Ивановић.

Уредник Јелена Видић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Таласање Таласање

Аутор:
разни аутори

Животне теме, атрактивни гости, добро расположење, анализа актуелних дешавања, вести из земље и света, најбољи водитељи и музика. [ детаљније ]