Српски на српском

Велике поплаве у јавни говор поново су нам довеле бујичне водотокове. Надлежни су нас, после обилних јунских киша, обавестили да у Србији има чак 17 хиљада водотокова и да су они, заједно са кишном канализацијом и каналима за одвод, главни кривци за поплаве. И не само да су криви за поплаве, него и за збуњивање јавности, јер се представљају и као водотокови и као водотоци. Новинари и они који се у медијима оглашавају, чешће говоре о водотоковима, док се законска регулатива махом бави водотоцима…..

Док смо се код куће борили с поплавама, наши фудбалери убрзавали су нам крвоток на гостујућем терну у Украјини, где су са домаћинима играли квалификациону утакмицу за Европско првенство 2020. године. Украјинци су победили са 5:0, а нама је остала дилема да ли се меч играо у Лавову, Лвову или Љвову?

Месец дана пре обилних киша и украјинског дебакла наше репрезентације, млади играчи "Вива денс академије" из Новог Сада и глумци новосадске Академије уметности наступили су пред београдском публиком у мјузиклу "Ко се боји Изадоре Данкан". Не знам ко се боји чувене балерине у мјузиклу, али знам да сам у једним новинама њено име прочитао у три верзије - Изадора, Исадора и Исидора.


Глумац: Феђа Стојановић

Аутор и уредник: Мирјана Блажић

број коментара 0 Пошаљи коментар