Новости дана

Председник Александар Вучић, у оквиру кампање Будућност Србије, у посети је Западнобачком округу. Приликом обиласка спортске хале у Сивцу, Вучић је поручио да ће се држава потрудити да свако место добије канализацију, реши водо снабдевање , и као најважније, путну инфраструктуру.

Србија има потребу за сталним присуством на америчком континету уколико жели да у најбојој могућој мери заштити свој национални и државни интересе, изјавио је у Боготи шеф српске дипломатије Ивица Дачић где учествује у раду Генералне скупштине Организације америчких држава. Од 35 земаља америчког континента Србија је успела да промени политичку слику и тренутно 19 земаља није признало независност Kосова, подсетио
је Дачић.

У јапанском граду ОСАKИ завршен је Самит Г20, на којем су учествовали лидери 19 најразвијених држава света и Европске уније. Домаћин самита, јапански премијер Јапана Шинзо Абе, рекао је да је постигнут консензус о потреби промовисања праведне и слободне трговине, без дискриминације.

Пета парада "Понос Србије" одржана је под слоганом "Борба још увек траје - придружи се!", у част 50 година од Стоунволске побуне у Њујорку, која важи за почетак масовног светског покрета за права ЛГБТ особа. Међу захтевима  ЛГБТ активиста су правно регулисање истополних
партнерстава, повећање доступности хормонске терапије, као и сензибилизација запослених у јавним иституцијама за рад са ЛГБТ особама.

На Европским играма у Минску, такмиче се четворица српских спортиста: каратиста Слободан Битевић и рвачи Немеш, Добрев и Kајала.

Мушка одбојкашка репрезентација играће у другом колу последњег турнира Лиге нација, са Сједињеним Америчким Државама, од 16 часова у Пловдиву.


Уредник и водитељ: Мирослав Војводић
Уредник вести: Марица Сердар

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]