Вечерас заједно

У оквиру пројекта научне сарадње између  Института за политичке студије у Београду и Универзитета Сорбона из Париза, истраживачи из Србије и Француске организују семинар о француско-српским односима у дипломатији и медијском представљању.

Анализираће се историјско искуство и говорити о савременим изазовима. У организацију догађаја који је у склопу обележавања 180 година од успостављања дипломатских односа између Француске и Србије, укључене су француска амбасада и Француски институт. Финансијски су га подржали Министарство за Европу и спољне послове Републике Француске и Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

О темама о којима ће дебатовати стручњаци из Србије и Француске, о „вечном пријатељству" два народа, о геополитичким променама и улози Француске у нашем процесу приступања Европској унији, разговараћемо с др Александром Колаковић из београдског Института за политичке студије.

Ауторке емисије су Драгана Живојновић и Дубравка Марковић.

veceras.zajedno@rts.rs

број коментара 0 Пошаљи коментар
Вечерас заједно Вечерас заједно

Аутор:
Водитељи и уредници емисије: Драгана Живојновић, Дубравка Марковић, Зорана Бокан и Игор Обрачевић. Уредница редакције: Гордана Глигорић-Гаговић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког радног дана од 21-22 часа. Настала је 08. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]