Романо Тхем

Гошћа емисије је оперска певачица Наташа Тасић Кнежевић. Са њом разговарамо о прикупљању новца како би четири ромска талентована музичара могла да отпутују у музички камп у Португалији.

Едита Стејскалова је овогодишња добитница награде за промоцију жена у политици коју додељује чешка организација „Форум 50%". Жири јој је изразио посебну захвалност за дугогодишњи ангажман у цивилном сектору и активном чланству у државном Већу за питања ромске заједнице.

У Пољској је прошле суботе багером срушена радионица занатлије који је поправљао споменик жртвама холокауста, док су у граду Биалисток на североистоку, неидентификовани вандали уништили мурал који приказује чланове различитих култура које су некада живеле тамо.

Емисију воде Гордана Нешовић и Уна Бериша.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]