Којекуда - 300. емисија

Емисија „Којекуда“ бележи 300. премијерно издање, за осам и по година колико траје на нашим таласима. Баш као што је било замишљено и најављено, екипа емисије ишла је свуда по Србији и до сада стигла у 67 места – малих и великих села, варошица, градова, пела се на планине, улазила у пећине, пловила рекама и језерима, ходала непрегледним равницама… баш – којекуда….

Последњи у низу био је Крагујевац, одакле је и група вршњака, некадашња младост тог града, који су лепшу прошлост желели да, за садашња и будућа поколења, сачувају на модеран начин, основавши фејсбук групу „Крагујевац кроз квиз".

Упознаћете: Данка Михаиловића, Казимира Петровића, Драгана Алемпијевића, Слободана Лазића и Рацу Хаџића, а слушаћете приче о насељу Абисинија, о пароброду "Крагујевац", о фехтовању, као првом спорту на српском двору, о Лепеници, кад су се у њој ловили, и потом, извозили речни ракови.... ма, слушаћете баш све занимљиве и мало познате крагујевачке приче.

Обећавају - Мирјана Никић и Елизабета Арсеновић

Насловна страна - чланови групе Крагујевац кроз квиз

број коментара 0 Пошаљи коментар
Којекуда Којекуда

Аутор:
Аутори: Елизабета Арсеновић и Мирјана Никић

Емисија Радио Београда 1 која ће вас, баш како јој и назив говори, водити од Келебије до Медвеђе, од Бајине Баште до Неготина - у сеоца и градове, у прошлост и будућност, у стварно и могуће. [ детаљније ]