Новости дана

У Братислави се одржава међународна конференција GLOBSEC, која окупља више од 100 учесника из 65 земаља. Србију представља председник Александар Вучић. Он ће говорити на „Панелу о суштини дијалога Београда и Приштине", као и на форуму „Западни Балкан, и удаљавање од Европе".

Министар спољних послова Ивица Дачић и шеф руске дипломате Сергеј Лавров у Санкт Петербургу су разматрали ситуацију на Косову и Метохији уочи седнице Савета безбедности Уједињених нација 10. јуна. Дачић је рекао да је Лаврова детаљно упознао са плановима Србије о питању Косова и Метохије и да му је руски званичник рекао да Москва апсолутно подржава Србију.

Премијерка Ана Брнабић разговарала је са  британским амбасадором Денисом Кифом, који је истакао да је Србија учинила велики напредак у реформисању државе. Киф, који завршава мандат у Србији, рекао је и да је наша земља чврсто опредељена за европски пут и да је, без обзира на велике изазов, напредовала на том плану.

На територији општине Крупањ још увек је на снази ванредна ситуација, а после јаких падавина прети опасност од активирања клизишта, рекао је председник општине Иван Исаиловић. Навео је да је штета процењена на око 30 милиона динара.

Британска премијерка Тереза Меј данас званично подноси оставку на место лидера Конзервативне партије, али ће остати на функцији председнице владе до избора наследника.

Књижевни фестивал "Крокодил" почиње у Комбанк дворани у Београду. Главни гост прве вечери биће француски писац Мишел Уелбек.Фестивал ће трајати до недеље.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Ненад Селаковић


број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]