Забавник

Филм Чарлија Чаплина "Светлости велеграда" један је од оних који многи издвајају као најомиљенији, и то не само у његовом опусу, него и у историји кинематографије.

Воле га и они који иначе не воле неме филмове, слепстик комедије, гегове, пантомиму и мелодраме, а сам крај филма убраја се у антологијска редитељска решења. А за све што нам се у овом филму свиђа, за све оно што у њему ценимо - глуму, режију, сценарио, музику, продукцију, критику друштва, психологију ликова, брижљиви спој комедије и драме - заслужан је искључиво Чаплин...

У Великој Британији се доста говорило о аустралијској групи Easybeats, која није непозната у својој земљи. До лета 1967. године, имали су седам хитова, од којих су четири била на првом месту аустралијске топ-листе, а били су познати и код нас, чак и пре него што је о њима писао магазин Џубокс, највише по хит композицији Friday on my mind. ..

Шпијунажа по великим модним радњама, како се краду модели хаљина и мустре штофова - ово су новински наслови из тридесетих година прошлог века, када су париске велике кројачке куће имале своје приватне детективе за одбрану својих модела од крадљиваца. Њих су познавали само власници великих текстилних фабрика и кројачких салона, а дужност им је била да присуствују представљању модела и да прате скоро сваку жену у салону, чак и раднице у одељењима за кројење и шивење.

 

Уредник и водитељ: Мирјана Блажић
 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар