Новости дана

У Краљеву, Лучанима, Ивањици, Ариљу, Книћу и делу Врњачке Бање на снази је ванредна ситуација. Излили су се потоци и канали за одводњавање. Вода је продрла у куће. У појединим општинама евакуишу се домаћинства. У Драгачеву је поплављена и средња школа, али ђаци су на време евакуисани. Нанета је велика штета инфраструктури . У прекиду је саобраћај између Краљева и Рашке.

У Книћу је у току евакуација становништва. Река Гружа је однела мост. Председник Општине Кнић Мирослав Николић каже да је за два сата пало преко 60 литара кише по квадратном метру. Причињена је огромна штета на имовини, угинула је стока, оштећена инфраструктура и усеви. Критично је и у скоро свим селима у Горњем Драгачеву. Евакуисано је више од 20 домаћинстава због изливања потока у селу Вича, потврдио је за РТС председник општине Лучани Миливоје Доловић. Током ноћи јака киша падала је и на територији Новог Пазара. Водостај Ибра је порастао за око пола метра, али још нема опасности од изливања.

У званичној посети Србији је председник државне Думе Руске Федерације Вјачеслав Володин. На почетку посете, Володин и председница парламента Мајом Гојковић положили су венце на Гробље ослободиоцима Београда и код Споменика црвеноармејцу. Володин ће се на посебној седници Скупштине Србије обратити посланицима и учествовати на седници интерпарламентарне комисије.

Министарство унутрашњих послова увело је неколико нових електронских услуга за грађане, између осталог и нове камере на граничним прелазима, којих сада има 13.

Та апликација је доступна преко мобилних телефона или рачунара. Корисницима ће бити омогућено да у МУП-у плаћају административне таксе платним картицама, а од јула и достава возачких дозвола на кућну адресу. Министар Небојша Стефановић истакао је да МУП жели да грађанима уштеди време и труд, и омогући да брже и ефикасније добијају потребна документа и информације.

Председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп стигао је у Велику Британију у атмосфери коју је сам усталасао изјавом о томе да је најбољи наследник премијерке Терезе Меј - Борис Џонсон, коју су Британци доживели као мешање у унутрашње послове земље, али и коментарима о Брегзиту. Лидер лабуриста Џереми Корбин одбио је позив да присуствује званичном банкету са Трампом, и оценио да наводни покушај америчког председника да одлучи ко ће бити нови британски премијер представља потпуно неприхватљиво мешање у демократију Британије. Трампа ће као и прошле године на улицама Лондона дочекати масовни протести.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Тина Амић
број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]