Новости дана

Адвокат једног од Срба кога су косовски специјалци ухапсили на северу Космета претходне недеље уложиће жалбу на меру притвора коју је одредио Основни суд у Приштини. Косовски специјалци на северу Космета претходне недеље ухапсили су тридесетак особа. Једанаест грађана је повређено. У болници у Косовској Митровици налази се шесторица повређених и њихово здравствено стање је боље, њихове повреде су тешке, али се опорављају. Основни суд у Приштини у петак увече одредио је једномесечни притвор ухапшеним током полицијске акције у уторак. Адвокат Дејан Васић каже за РТС да је припремио жалбу.

Израелска војска саопштила да је извршила ваздушне ударе на војску Сирије, пошто су претходно са територије те земље испаљене ракете на Голанску висораван. Сиријски медији наводе да су три војника убијена. Сиријска телевизија објавила је да су рано ујутро снажне експлозије одјекнуле у близини Дамаска и да су се противваздушне снаге супротставиле непријатељу, преноси Ројтерс.

Пет особа је повређено у судару крузера и мањег туристичког брода у пристаништу у Венецији. До судара је дошло у каналу Гвидека, код пристаништа Сан Базилико, када је крузер "Опера" налетео на мањи брод који се налазио у пристаништу и у којем се налазило 110 путника.

 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]