Романо Тхем

Лажно извештавање да су Роми киднаповали и убили полицајца у Белорусији изазвало је масовне полицијске рације у ромским насељима. Ухапшено скоро 100 Рома а министар унутрашњих послова одбија да се извини Ромима због рације, описујући је као „апслолутно оправдану“.

Представљамо пројекат о механизмима за спречавање прекида школовања, који је последње две године реализован на општини Звездара.

Немачки Савезни социјални суд донео је још 1997. године пресуду према којој особе које су нацисти у рату интернирали у гето имају право на немачку пензију. До данас је спорно да ли на њу право имају само Јевреји или и припадници других народа. У поступку, који би могао да послужи као преседан, суд у Немачкој одбио је захтев једне Ромкиње из Србије да по том основу добије пензију.

Емисију воде Гордана Нешовић и Бранко Ђурић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]