Новости дана

Шесторица Срба, цивила, које су у Зубином Потоку ухапсиле специјалне јединице косовске полиције, ослобођена су. Председник општине Срђан Вуловић рекао је за РТС да је формирана комисија са задатком да испита сва злодела косовских специјалаца и поброји сву штету.

Словачки премијер  Петер Пелегрини је у посети Београду. Јутрос је разговарао  са председником Александром Вучићем.Оцењено  је да су односи две земље одлични, искрени и пријатељски, без отворених питања. Вучић је словачком премијеру захвалио на континуираној подршци европским интеграцијама Србије, као и на принципијелном ставу о непризнавању једнострано проглашене независности Косова. Пелегрини је истакао  да Словачка неће мењати  став према  Косову и Метохији, као и да је велики заговорник уласка Србије у Европску Унију. Истакао је да  Унија мoра да пружи конкретну перспективу Србији.  Госту из Словачке приређен је свечани дочек испред "Палате Србија".  

Најмање седам особа страдало је у бродолому на Дунаву код Будимпеште, док се 19 води као нестало. До несреће је дошло када је у туристички брод ударио већи крузер код моста Маргарет, недалеко од Парламента. Мађарска полиција саопштила је да покреће кривичну истрагу.  

У другом колу Ролан Гароса на терен излази троје наших тенисера. У 12 часова и 30 минута, Новак Ђоковић игра са Швајцарцем Лаксоненом, а Душан Лајовић са Французом Беншетритом, док се Александра Крунић у 16 часова састаје са Украјинком Лесијом Цуренко.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Марица Сердар.
број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]