Таласање - Шетња

Током 2017. године у Србији је ненаменски потрошено 217 милијарди динара буџетског новца, наводи се у Извештају ДРИ. Корисници јавних средстава код којих су утврђени највећи пропусти биле су општине, градови и комунална предузећа, али и здравствене установе. Неправилности у пословању пре свега се односе на јавне набавке, обрачун и исплату зарада, исплату без правног основа и валидне документације, код припреме и доношења финансијских планова и буџета, пописа имовине…О узроцима, последицама и казненој политици за несавесно пословање разговарамо са Душком Пејовићем, председником Државне ревизорске институције и генералним државним ревизором.

Зашто су Зелени и Либерали постали највећи добитници избора за Европски парламент. Две највеће групације, Европска народна партија и Социјалдемократе, иако су изгубиле одређен број мандата и даље остају најбројније у Европском парламенту. Преузимање власти од стране десних популиста се ипак показало нереалним обећањем. Шта би могао да буде пресудни фактор у избору за председника Европске комисије питамо Наташу Јокић, нашег сталног дописника из Стразбура. Чућете и разговор са Жозиан Мелен, председницом мале општине Моршвилер л ба у Алзасу у Француској.

Како се Србија спрема за Четврту индустријску револуцију? Тај модел развоја Немачка је прва понудила још далеке 2011.године. У међувремену националне програме усвојило је 38 земаља у свету, од тога 18 чланица ЕУ. Како задржати најбоље кадрове који би код нас изнели Индустрију 4.0 и тако убрзали развој земље, разговарамо са проф.др Радивојем Митровићем, деканом Машинског факултета и аутором недавно објављене књиге „Србија 4.0-Будућност која се не сме пропустити?

Ауторке емисије „Којекуда" боравиле су у Смедеревској Паланци. О богатом спортском животу, најстаријем фудбалском и најславнијем шаховском клубу, разговарале су са Бојаном Живковићем, главним и одговорним уредником ТВ „Јасеница".

Уредник и водитељ Дијана Иванов Кадић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Таласање Таласање

Аутор:
разни аутори

Животне теме, атрактивни гости, добро расположење, анализа актуелних дешавања, вести из земље и света, најбољи водитељи и музика. [ детаљније ]