Романо Тхем

У новом саставу Европског парламента биће и троје ромских посланика. Један од њих је и Ромео Франц из немачке партије Зелених који је и гост данашње емисије.

Нови Сад нема акциони план за инклузију Рома, план урбанистичке регулације ромских насеља; Град не не учествује на конкурсима и не користи домаће и међународне фондове за помоћ Ромима, поручује социолог Ненад Владисављев из Удружења ромских студената.

У партнерској организацији Иницијативе за развој ромског предузетништва и Romacted програма у Крагујевцу одржана инфо сесија на тему повезивања и умрежавања ромских предузетника.

Антонио Бандерас, који се јавно изјашњава као Ром, проглашен је за најбољег глумца на тек завршеном 72. филмском фестивалу у Кану.

Емисију воде Бранко Ђурић и Гордана Нешовић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]