Новости дана

У Скупштини Србије у 16 часова почиње посебна седница о Косову и Метохији. Председник Александар Вучић поднеће извештај о стању на Космету и о дијалогу који се води шест година.У говору у Парламенту, председник Вучић ће изнети историјске чињенице о односима Срба и Албанаца, али и представити детаљну анализу садашњих односа два народа преносе медији. Осим председника, седници ће присуствовати и премијерка Ана Брнабић, чланови њеног кабинета, предтавници Канцеларије за Косово и Метохију, политички представници Срба са Космета. Наш програм преносиће седницу републичког парламента.

На изборима за Европски парламент гласало је 50,5 одсто гласача од 426 милиона грађана, што је највећа излазност од 1994. године. Највише гласова освојиле су две највеће политичке групације - Европска народна партија десног центра  и Социјалисти изгубили су више десетина седишта и зато ће морати да се удруже са Либералима и Зеленима, чија је концепција Европе изразито федерална. Ова коалиција биће брана крајње десним партијама, чији изборни успех није довољан да би оне оствариле своју амбицију преурђивања Европске уније.

Након три дана скривања ухапшен је троструки убица Горан Јанковић, саопштила је полиција у Новом саду. Сумња се да је он у петак ујутру ударцима чекићем, убио супругу и њене родитеље у њиховој породичној кући на Телепу, а затим побегао са лица места. Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и биће саслушан по налогу јавног тужиоца.

Родна равноправност у Србији још није постигнута у свим обласима, порука је са Конференције о елиминацији свих облика дискриминације жена. Нарочито су угрожене Ромкиње, мигранткиње, самохране мајке, старије жене, жртве насиља, оне са инвалидитетом, из руралних крајева и припаднице ЛГБТ популације.  

Другог такмичарског дана на Ролан Гаросу на терену Кецмановић и Ђоковић. Крајиновић победио Американца Тијафоа са 3:2 у серовима.

Уредник и водитељ: Наташа Ракетић

Уредник вести: Ирена Јеловац

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]