Забавник

Уметничко име – Стронгхарт (Strongheart). Раса - немачки овчар. Рођен као Етзел фон Ојринген. Велика глумачка звезда двадесетих година прошлог века са филмографијом која се чува углавном у сећањима.

Пре него што је прва маркица залепљена на писмо, поштанске услуге није плаћао онај ко шаље, него онај ко пошиљку прима. Зато је долазило до разних непријатних ситуација и великих губитака поштанских служби, јер се често догађало да прималац нема пара или да неће да плати поштарину приликом преузимања писма или пакета. А цена је зависила од тежине пошиљке и удаљености на коју се шаље, али у просеку, у Енглеској, коштала је шилинг, колико и радничка дневница, што је многима било прескупо.

Прва леди Америке, Елеонора Рузвелт, супруга председника Рузвелта добија за 15 минута емисије на радију три хиљаде долара, или 150 хиљада предратних динара, или данашњих око 50 хиљада долара. Овај огромни хонорар је сензационалан чак и за Америку, која је иначе научена на велике суме, а била је сензационална и вест о томе која је објављена на Радио Београду 1937. године. Мадам Рузвелт, позната и као Прва дама радија, те новце је добијала, не за једну, него за серију петнаестоминутних емисија које су биле на програму два пута недељно на радију НБЦ. 

Уредник и водитељ: Мирјана Блажић

Музички уредник: Наташа Манчић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар