Сусретања

У Коларчевој задужбини ће, предстојећег викенда, бити одржана Конференција о развоју публике под називом "Вратимо класичну музику у жижу интересовања", настала као резултат сарадње Задужбине Илије М. Коларца и шведске агенције за пројекте из области културе Орфеус.

Циљ конференције је да актуелизује неке од најзначајнијих тема класичне музике, попут њене заступљености у савременим културним навикама и потребама, новим техникама и медијима промоције, као и развоју будуће публике.

Током два дана конференција ће покушати да одговори на горућа питања: Да ли је број љубитеља класичне музике у паду, или је само смањена посета концертима? Како се прилагодити различитим потребама различите публике? Да ли сарадња међу жанровима помаже популаризацији класичне музике? Како развијати међуинституционалну сарадњу у циљу развоја публике? О конференцији ће говорити Милица Лундин, из организације ове конференције.

Аутор и водитељ: Александра Паладин.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Сусретања Сусретања

Аутор:
Александра Паладин

Емисија за оне који воле уметничку музику. Сваког радног дана од 16 до 17 часова. Аутор и водитељ је Александра Паладин. [ детаљније ]