Недељом за село

Хладно време и киша, који су захватили Србију у првој половини маја, негативно су утицали на поједине пољопривредне културе. Страдале су малине и купине у ивањичком крају, а ране трешње су попуцале од кише. Обилне падавине не пријају ни поврћу, али су зато добро дошле пшеници која се опоравила после вишемесечне суше.

Представници произвођачке групе товљача говеда састали су се на Пољопривредном сајму у Новом Саду и затражили од државе интервентну размену кукуруза за јунад, којој је пала цена због заустављања извоза у Турску. Министар пољопривреде Бранислав Недимовић каже да ће размене бити и најављује наставак извоза јунетине у Турску већ у јуну.

Банка  Поштанска штедионица кредитираће куповину пољопривредног земљишта, пре свега за младе до 40 година. Кредит у вредности од 2 до 50 хиљада евра,  на 20 година, са повољном каматном стопом, требало би да буде доступан младим пољопривредницима у року од месец и по дана. 

Меморандум о кредитирању потписали су на Пољопривредном сајму у Новом Саду министар пољопривреде Бранислав Недимовић и  председник Извршног одбора банке Поштанска штедионица Бојан Кекић.

Уредник и водитељ: Даворка Тешић.број коментара 0 Пошаљи коментар
Недељом за село Недељом за село

Аутор:
Даворка Тешић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]